Als je de juiste afstand tot je tegenstander verliest kom je vaak zo dicht bij dat je je wapen niet goed meer kwijt kunt. Al te vaak ontaardt dit in het in de wilde weg proberen toch nog iets te treffen. Frustrerend is dat je dan vaak plaque’s (de kling rust op het trefvlak en niet de punt) maakt. Als je wegstapt om een betere afstand te krijgen geef je ook je tegenstander de ruimte om jou te steken.

De oplossing ligt hierbij in het zgn. nabij- of dichtbijgevecht. Alexander Moraru laat in deze video zien hoe je hiervoor kunt oefenen en welke drie steken werken. Alexander merkt terecht op dat je veel bewegingsvrijheid in je schouders hiervoor nodig hebt. Begin dus altijd met de warming up voor de schouderspieren.

De video’s van Alexander Moraru vormen trouwens een goed YouTube kanaal om je op te abonneren.

Nabij- of dichtbijgevecht
Nabijgevecht oefenen
Getagd op: