Het inschrijven voor een toernooi doe je In Nederland via de Nahouw. Deze pagina’s bieden de mogelijkheid tot inschrijving op vrijwel alle toernooien, zowel in binnenland als buitenland.:

  • Ga naar de Nahouw.
  • Log in via Onze Relaties van de KNAS.
  • Voer hiervoor je KNAS-nummer in (kun je navragen bij je vereniging als je het zelf niet weet) en je wachtwoord (als je dit nog niet hebt, vind je hier verdere informatie hoe dit te doen).
  • Zoek in de wedstrijdkalender het toernooi op en geef aan op welk wapen en in welke leeftijdscategorie je wilt schermen (dit kun je overigens allemaal instellen de eerste keer dat je inlogt op de Nahouw).
  • Eventueel kun je direct voor het toernooi betalen (niet bij alle toernooien mogelijk). Betaling geschiedt via Ideal.
  • Na inschrijviing krijg je een bevestiging van je vereniging dat alles goed is gegaan.

Weetjes

Er zijn drie wijzen waarop je inschrijving verloopt: (1) direct naar de organisatie, (2) via je eigen vereniging naar de organisatie (dit is het meest voorkomend), of (3) via de KNAS naar do orgisatie (dit zijn internationale toernooien van de hoogste categorie; KNAS Topsport beoordeelt of je inschrijving kan en mag doorgaan). Check altijd even hoe de inschrijving loopt en of je inschrijving ook daadwerkelijk is doorgezonden, dit is je eigen verantwoordelijkheid.

Je kunt in Nahouw zoekagenten aanmaken. Deze bieden je de mogelijkheid om heel nauwkeurig aan te geven aan welke wedstrijden je wilt deelnemen. Ook kun je hiermee zorgen dat je via de e-mail hoort wanneer een dergelijke wedstrijd is, wanneer de inschrijving sluit en dergelijke meer. Als je het goed instelt mis je nooit een wedstrijd.