In verband met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de adviezen van het RIVM over sportevenementen in Brabant heeft de organisatie van het Jeugdpuntentoernooi in overleg met de KNAS besloten het Jeugdpuntentoernooi van 21 maart in Best af te gelasten. De mogelijkheden voor het inhalen van het toernooi later in het jaar – en hierbij wordt gedacht aan eind augustus – worden in overleg met de organiserende vereniging sv En Garde bekeken. Mocht dit tot de mogelijkheden behoren, dan zal het toernooi opnieuw op de wedstrijdkalender geplaatst worden. Wij hopen dat dit mogelijk zal zijn.

Het is op het moment nog niet mogelijk om uitspraken te doen  over het al dan niet doorgaan van de JPT toernooien in april  (sv Pallos, Utrecht) en mei (sv Vívás, Baarn), maar wij houden jullie daarover op de hoogte.

Organisatie Jeugdpuntentoernooi

Het Jeugdpuntentoernooi is een reeks van 10 jeugdtoernooien, georganiseerd door Vívás in samenwerking met de KNAS en diverse lokale verenigingen. Meer over het toernooi kun je lezen in de handleiding, maar de belangrijkste punten voor deelname vind je hieronder.

Inschrijven

Het inschrijven voor een toernooi doe je nu vooral via de Nahouw:

  • Ga naar de Nahouw.
  • Log in via Onze Relaties van de KNAS.
  • Voer hiervoor je KNAS-nummer in (kun je navragen bij je vereniging als je het zelf niet weet) en je wachtwoord (als je dit nog niet hebt, vind je hier verdere informatie hoe dit te doen).
  • Zoek in de wedstrijdkalender het toernooi op en geef aan op welk wapen en in welke leeftijdscategorie je wilt schermen (dit kun je overigens allemaal instellen de eerste keer dat je inlogt op de Nahouw).
  • Na inschrijviing krijg je een bevestiging van je vereniging dat alles goed is gegaan.

Mocht je nog niet betaald hebben, download dan hier het inschrijvingsformulier. Naast je naam, leeftijd, vereniging en wapenkeuze, willen we ook graag je e-mail adres en een telefoonnummer bij noodgevallen. Je kunt je inschrijven voor alle toernooien (abonnement maximaal 45 euro) of per toernooi (15 euro).

In de toekomst hopen wat dat ook de betaling te regelen is via de Nahouw, maar voorlopig gebeurt dit nog even ter plekke. We streven ernaar om een pinautomaat bij de hand te hebben.

Ter plekke en wat dan?

Ben je aangekomen op het toernooi (zorg dat je op tijd bent of belt voor 12:30u) dan betaal je als dat nog nodig en je meldt je daarna aan bij de mensen achter de computers. Er is voor ieder wapen een aparte computer. Doe dit ook als je je al via Nahouw aangemeld hebt!

Materiaal

Het JPT is een recreatieve wedstrijd. De KNAS stelt hierover dat “het accent ligt op het plezierig bezig zijn en recreatieve wedstrijden worden wel geschermd om te winnen, maar deelname is belangrijker dan winnen.” Voor het materiaal betekent dit dat het voldoen aan de materiaaleisen voor wedstrijden niet verplicht is, maar wel sterk aangeraden wordt.

Wij adviseren dat je zo snel mogelijk probeert al je eigen materiaal aan te schaffen. Er is altijd een verkoopstand van Escrime aanwezig, die zowel nieuw als tweedehandsmateriaal op voorraad heeft.

Voor de duidelijkheid: de scheidsrechter heeft wat betreft je materiaal altijd het laatste woord. Zegt hij of zij dat je kleding niet voldoet, dan zul je dat op orde moeten brengen voor je verder kunt schermen!