Indien je op zoek bent naar gebruikte schermuitrusting informeer dan altijd eerst even bij maître Sjoerd Jaarsma of er iets op voorraad is.Voor wat de prijzen betreft kan je denken aan tussen de 35% en 65% van de nieuwprijs, zeer aantrekkelijk dus! Een overzicht vind je op de link hieronder.

Keurmerk FIE 800N vereiste elementen: FIE logo, sterkte, fabrikant, jaar fabricage

Mocht je materiaal via het internet willen aanschaffen (bv. Marktplaats) vraag dan altijd even om advies bij de maître. Mocht je materiaal zien, controleer dan altijd de foto op de aanwezigheid van keurmerken. Als deze niet zichtbaar zijn verzoek de verkoper dan om hier een foto van te maken en deze op te sturen. Vergelijk de foto’s met merken op kleding die je al hebt of laat deze foto’s aan de maître zien als je twijfelt.

Er is vaak veel 350N (en soms zelfs geheel niet goedgekeurd) materiaal in de aanbieding en daar heb – afhankelijk van je leeftijd – alleen binnen de vereniging wat aan. Ook voor de wapens gelden keurmerken. Ontbreken de keurmerken dan heb je in de praktijk niets aan het materiaal en wordt je bij een wedstrijd verzocht ander materiaal te gebruiken. Beschik je daar niet over dan kun je niet meedoen.