Keurmerk FIE 800N vereiste elementen: FIE logo, sterkte, fabrikant, jaar fabricage

Indien je op zoek bent naar gebruikte schermuitrusting informeer dan altijd eerst even bij maître Sjoerd Jaarsma of er iets op voorraad is. Voor wat de prijzen betreft kan je denken aan tussen de 35% en 65% van de nieuwprijs, zeer aantrekkelijk dus! Een overzicht van het beschikbare materiaal (als er al iets is) vind je hieronder.

Mocht je materiaal via het internet willen aanschaffen (bv. Marktplaats) vraag dan altijd even om advies bij de maître. Mocht je materiaal zien, controleer dan altijd de foto op de aanwezigheid van keurmerken. Als deze niet zichtbaar zijn verzoek de verkoper dan om hier een foto van te maken en deze op te sturen. Vergelijk de foto’s met merken op kleding die je al hebt of laat deze foto’s aan de maître zien als je twijfelt.

Er is vaak veel 350N (en soms zelfs geheel niet goedgekeurd) materiaal in de aanbieding en daar heb je – afhankelijk van je leeftijd – alleen binnen de vereniging wat aan. Ook voor de wapens gelden keurmerken. Ontbreken de keurmerken dan heb je in de praktijk niets aan het materiaal en wordt je bij een wedstrijd verzocht ander materiaal te gebruiken. Beschik je daar niet over dan kun je niet meedoen.

Het advies is om – tenzij je echt weet wat je doet – naar een gerenommeerde handelaar in tweedehands schermateriaal te gaan en je hier te laten adviseren en het materiaal te passen. Een betrouwbaar en goed adres hiervoor is Escrime Schermkleding. Je kunt het aanbod bekijken op de website, op afspraak de winkel bezoeken, of tijdens het schermseizoen een bezoek te brengen aan hun stand op het Jeugdpuntentoernooi. Escrime koopt overigens ook tweedehands materiaal in!

Beschikbaar tweedehands materiaal binnen de vereniging

Onderstaand materiaal wordt binnen de vereniging aangeboden. Het is te bestellen of te reserveren via de webwinkel, maar het advies is om het materiaal eerst te controleren en/of passen alvorens over te gaan tot betaling. Geef dit aan bij de bestelling (onder opmerkingen), wij nemen dan contact met je op en met de aanbieder voor een afspraak tijdens de schermles. De vereniging treedt hierbij als bemiddelaar op, het aanbod is hetzij via de huidige eigenaar of via maître Sjoerd.

Wil je overigens materiaal op deze wijze binnen de vereniging aanbieden, neem dan contact op met Sjoerd. Hij kan met je bespreken wat de mogelijkheden zijn.