Om een weinig bij te dragen aan de naamsbekendheid van het schermen in Nederland organiseert Schermvereniging Vívás demonstraties en bieden wij  in samenwerking met Schermen& clinics aan. Nadere informatie hierover is te krijgen bij maître Sjoerd Jaarsma. Hij is te bereiken op (06) 44 892 469 of via de website van Schermen&. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Bij een demonstratie geven wij uitleg over de mogelijkheden van schermen en laten wij zien wat je van deze sport kunt verwachten.

Clinics gaan een stap verder, het zijn kort gezegd mini-cursussen in het schermen. Afhankelijk van het type clinic brengen wij een kleine groep in rond anderhalf uur de basisbeginselen van het schermen bij en laten je aan den lijve ervaren wat het is om te schermen.*

Wij pogen hierbij een passend pakket trachten te leveren tegen een schappelijke prijs. Wat we leveren is bij demonstraties is een kwestie van overleg: wat wil je, wat kunnen wij, wat is de beschikbare ruimte. Bij clinics levert Schermen& de benodigde kleding en materiaal, en een instructeur. Zaal en zaalhuur zul je zelf dienen te verzorgen.

Voor de tarieven voor en informatie over clinics verwijzen wij je naar de website van Schermen&.

Een zaal moet je zelf huren, hoewel Schermen& hierbij in sommige gevallen kan bemiddelen. In de meeste gemeentes kun je dit via de gemeente regelen of direct met een school. Een gymzaal is een geschikte locatie qua grootte.

* Voor clinics, maar ook voor demonstraties, geldt dat deelname op eigen risico is. Het risico op blessures bij schermen is gering en wij nemen alle voorzorgsmaatregelen, maar wij kunnen niet alle eventualiteiten voorzien.