Zaterdag 26 november hebben drie van onze schermers – Bruno Aardewijn, Casper van Eck en Roderick van Dorst – deelgenomen aan het jaarlijkse ESTEC invitatietoernooi in Noordwijk. In de mooie sporthal Escape van het Europees ruimtevaartcentrum ESTEC schermden zo’n 70 personen de hele dag op alle wapens en in alle leeftijdscategoriën. Het was al met al een leuke en voor Vívás zeer succesvolle dag.

Wij gingen met twee prijzen naar huis: Roderick werd 1e in de categorie pupillen/cadetten en Casper werk 2e in de categorie kuikens/benjamins. Voor beiden een goede prestatie. Roderick won de halve finale en finale met gemak en Casper verloor de finale nipt doordat hij op het laatste moment zijn wapen brak. Omdat Casper moest wennen aan een ander wapen kreeg zijn tegenstander de gelegenheid om de winnende punten te maken. Gezien het voor Casper pas zijn tweede ‘echte’ toernooi was belooft dit toch veel voor de toekomst. Bruno, die voor de eerste keer naar een wedstrijd ging, werd in de eerste eliminatie uitgeschakeld. Hij werd uiteindelijk 18e. Alle begin blijft moeilijk en volgende keer gaat het zonder meer beter.

Rond half zeven konden wij allen na de prijsuitreiking weer naar huis toe na een lange maar leuke dag. Hier kun je foto’s bekijken van die dag.

ESTEC toernooi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.