Met ingang van dinsdag 5 februari zijn we rustig begonnen met de scheidsrechterscursus. We houden de aanvang makkelijk, we beginnen met het wapen degen. De regels bij degen zijn in principe simpel: er zijn er geen. De rol van de scheidsrechter is eenvoudiger dan bij de andere wapens, maar je staat er niet voor niets.Bij degen gaat het er vooral om dat er goed op gelet wordt dat treffers ook daadwerkelijk op het lichaam gemaakt worden en niet op de vloer. Ook let je erop dat beide schermers zich aan de regels houden.

Ook is het belangrijk dat de uitslag goed genoteerd wordt, ook daar zullen we aandacht aan besteden.

Voor hen die zich alvast wat willen inlezen in de regels van het schermen volgt hier de link naar het technisch reglement (//www.knas.nl/download.php?id=283). Er zijn meer reglementen, maar voor het jureren van de partijen is dit het belangrijkste. Dit is de nieuwste versie, inclusief enkele regels die met ingang van 2008 geldig zijn. Let wel: het woordgebruik is her en der ingewikkeld.. Kom je er niet uit vraag dan, maar laat je niet afschrikken.

We zullen zowel bij de 18:30 groep als bij de 19:30 groep de gelegenheid geven voor het oefenen met het scheidsrechteren. Maak dus gebruik van de gelegenheid.

Scheidsrechterscursus – update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *