Nu de beperkingen op het sporten losgelaten worden moeten we ons blijven realiseren dat we voorlopig met strakkere spelregels rekening moeten houden. We hebben als vereniging hiervoor een protocol ontwikkeld dat door de gemeente(s) waarin wij schermen goedgekeurd is. Zolang wij dat protocol volgen (en dat wordt zo nu en dan gecontroleerd) kunnen wij schermtrainingen geven, wijken wij af riskeren we een boete en sluiting van de trainingen.

Protocol

Het protocol regelt de belangrijkste dingen om de kans op (verdere) besmetting met het virus te verkleinen. Houden we ons daar niet aan dan zitten we binnen de kortste keren allemaal weer thuis duimen te draaien. In het navolgende leggen wij de belangrijkste elementen zo kort en bondig mogelijk uit. Vragen erover: spreek Lars, Sjoerd of Wim-Jan erover aan.

Wie kan er schermen?

Duidelijk antwoord: iedereen kan weer schermen, ook de volwassenen. Voor de duidelijkheid: hoewel de groepen leeftijdsgebonden zijn, blijf je schermen in de groep waar je tot nu toe ook geschermd hebt, tenzij Sjoerd of Lars daar anders over beslissen.

Er zijn wel wat aanpassingen die je hieronder terug kunt vinden, dus lees deze pagina grondig door

Volwassenen kunnen net als voorheen in Baarn en Amersfoort schermen. Hierbij is wel aangetekend, dat de locatie Amersfoort mogelijk voor de zomer dicht gaat (tenzij er erg veel belangstelling is). We schermen tijdens de zomermaanden door, maar – zonder tegenbericht – uitsluitend in Baarn.

Aanwezigheid

Belangrijk bij dit alles is ook dat we weten dat je komt of niet komt. Mocht je een of meer weken niet geweest zijn, laat dan altijd even weten wanneer je weer komt. Kom je normaal wel maar ben je er een keer niet dan horen we dat ook graag.

Je laat altijd (liefst een dag van te voren) weten of je niet komt, hetzij via mail, hetzij via een sms / whatsapp naar 06-44 892 469. Als je ziek bent laat je dat altijd weten en je plaatst jezelf in ieder geval twee weken op non-actief. Wij moeten voor eventueel brononderzoek van de GGD weten of je ziek bent en wanneer je ziek bent geworden. Dit om te kunnen aangeven met wie je mogelijk contact hebt gehad.

Locatie
LocatieAdres*Tijdstip
BaarnSporthal De Trits, Goeman Borgesiuslaan 2, BaarnDinsdag 18:00-19:30 (groep `1) / 19:30-20:45 (groep 2) / 20:45-22:00 (groep 3)
AmersfoortVoetbalvereniging Cobu Boys, Sportpark Zielhorst 10, AmersfoortVrijdag 18:15-19:30 (groep `1) / 19:30-20:45 (groep 2) / 20:45-22:00 (groep 3). Na de zomervakantie gaan wij terug naar de Amersfoortse Berg.
Hilversumvoorlopig kies je tussen Baarn of AmersfoortSchermen in Hilversum wordt in september weer hervat in De Opmaat.
* klik op adres voor locatiekaart en -gegevens

We gaan per 7 juli in Baarn weer binnen schermen en we schermen de zomer door op de normale tijden. In Amersfoort is de zaal waar we normaal schermen omgebouwd tot een extra leslokaal en kunnen we tot de zomervakantie niet schermen. We bekijken nog of we in Amersfoort ook tijdens de zomer schermen, maar dit hangt er vooral van af hoeveel mensen tijdens de zomer willen blijven schermen. In Hilversum begint op 4 juli de zomervakantie, dus daar hervatten we weer in september.

Kiss and ride

Voor het halen en brengen van de jeugd geldt voorlopig dat je ouders voorrijden, jou en je uitrusting de auto uitgooien en weer wegrijden. Ook nu we naar binnen gaan mogen de ouders niet de zaal in (voor gebruik van het cafetaria in de Trits moet ter plekke even geïnformeerd worden). Aan het einde van de les gooien wij je weer de auto in.

Er staat altijd iemand klaar om jou door te sturen naar de zaal en de auto’s weer te laten wegrijden. Dit kan iemand van De Trits zijn of iemand van de vereniging. Je wacht totdat je mag uitstappen en je volgt de aanwijzingen. Aan het einde verlaat je ook stuk voor stuk weer de zaal en je wacht buiten op je vervoer. Houdt daarbij gepast afstand.

Beleefd verzoek aan de ouders: ga niet wachten op het parkeerterrein maar rij terug naar huis en kom terug om op te halen. Wij moeten er ook zorg voor dragen dat er geen samenscholing op het parkeerterrein ontstaat.

Aanpassingen

Groep 1 (7-11 jaar) en groep 2 (12-18 jaar)

Tot 12 jaar (en bij ons is dat groep 1) geldt dat afstand houden tot de trainers en vrijwilligers verplicht is, maar onderling mag je best bij elkaar komen.

Voor je komt heb je de volgende zaken in orde:

 • Je hebt je van te voren aangemeld (zie hierboven).
 • Je hebt van te voren je sportkleding aangetrokken (zaalschoenen in Baarn, buitenschoenen in Amersfoort), lange broek, T-shirt, warme sweater als je buiten werkt).
 • Ook in De Trits zijn de kleedruimtes niet toegankelijk, dus ook als je schermt in Baarn trekt je thuis je sportkleding aan.
 • Je hebt een waterfles bij je (er is een toilet, maar niet om water te drinken)
 • Neem een grote boodschappentas mee als je materiaal van de vereniging gebruikt op een buitenlocatie; binnen is het gebruik van een tas niet nodig.

Eenmaal aangekomen en uit de auto gestapt:

 • Je volgt de aanwijzingen om naar de zaal of het veld te lopen. Aanwijzingen kun je krijgen van medewerkers van de locatie (bv. De Trits) of van de trainers/vrijwilligers van Vívás.
 • Je wast je handen grondig (20 tellen lang)
 • Als je eigen materiaal hebt, dan zet je je schermtas apart langs de rand van de zaal.
 • Heb je geen materiaal, dan ga je dit bij elkaar zoeken. Masker, handschoen, vest en wapen doe je in de boodschappentas die je hebt meegebracht. De boodschappentas zet je apart (tenminste 1,5 meter van ander materiaal vandaan) langs de rand van het veld. Zorg dat de spullen droog staan.
 • In de zaal is het gebruik van een boodschappentas niet verplicht, maar zorg wel dat jij de enige bent die het door jou verzamelde materiaal gebruikt! Houd dus in de gaten waar je je materiaal neerlegt.
 • Materiaal pak je om de beurt! Wat je niet gebruikt dat vouw je weer op en stop je terug in de tas. Totdat je aan de beurt bent, houd je afstand.

Zowel voor als tijdens de les volg je de aanwijzingen van de trainers en vrijwilligers. Je houdt afstand tot de trainers en vrijwilligers.

Als je materiaal geleend hebt, pak je aan het eind van de les je materiaal weer uit je boodschappentas, reinigt je materiaal met de beschikbare reinigingsmiddelen en legt het materiaal terug waar je het gevonden hebt. Je wast daarna je handen weer grondig.

Je wacht daarna op het veld/bij de uitgang van de zaal totdat je vervoer komt. Je wandelt pas naar de auto als je hoort dat dat mag. Handhaaf hierbij altijd de afstand van 1,5 meter.

Groep 3 (volwassenen – 18 jaar en ouder)

Het protocol voor groep 3 volgt dat van de jeugd met de toevoeging dat er binnen en/of buiten permanent een verplichting is om 1,5 meter afstand te houden. Niet alleen tot de trainers, maar ook tot elkaar. Deze verplichting vervalt alleen tijdens het schermen van een partij of bij training (masker op). Zodra je je masker afzet, zoek je weer een veilige afstand op.

Volg in deze altijd de aanwijzingen op van de trainer(s) en/of personeel van De Trits.