over Vívás

Welkom

Schermen is een mooie en eeuwenoude sport. Het gaat niet om kracht, maar om behendigheid, snelheid en tactiek. Het is een sport die door jong en oud kan worden beoefend.dmj_0038.jpg

Vívás is een actieve vereniging met jeugdleden (vanaf 7-8 jaar) en volwassen. De schermtraining wordt gegeven in Baarn, in sportcentrum De Trits. Lijkt schermen je een leuke sport? Kom dan een keer kijken en scherm een partijtje mee. Je vindt hieronder informatie over de proeflessen. Je bent van harte welkom!

Via deze website kun je kennis maken met ons bestuur en onze maître Sjoerd Jaarsma.

Lidmaatschap
De pagina Lidmaatschap verschaft verdere informatie over het lidmaatschap en de daaraan verbonden kosten. Heb je belangstelling voor het schermen of om lid te worden van onze vereniging, dan raden we je aan om via e-mail een afspraak te maken om te komen kijken en zelf in een paar proeflessen te schermen (kleding: T-shirt, trainingsbroek, zaalschoenen), maar je kunt ons natuurlijk ook bellen. Onze directe contactgegevens vind je op de pagina Contact.


Clinics en demonstraties

Schermen is niet alleen leuk als sport in verenigingsverband, maar is ook een interessante invulling voor een verjaarspartij, extra lessen op school, of een uitje met bedrijf of vereniging. Bekijk ons aanbod voor clinics en demonstraties bij Vívás.
 Wil je dat er iets op deze website geplaatst wordt? Mail dan je tekst met eventuele plaatjes naar de redactie.


Schermvereniging Vívás

Onze vereniging is opgericht in januari 2000. De naam, Vívás (spreek uit vie-vasj), is een zeer toepasselijk begrip uit het Hongaars, dat letterlijk vertaald “het schermen” betekent.

Als vereniging zijn wij een voortzetting van Zaal “Joska Makk”, een vereniging die ruim 20 jaar lang een begrip in Baarn was. Het ontijdig overlijden van maître Makk in 1999 was aanleiding tot een heroprichting van de vereniging in een sterk gewijzigde vorm.

Voortbouwend op een lange traditie in het Baarnse, geven wij de mogelijkheid om op recreatief niveau te schermen. Als onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS), afdeling KNAS-Midden Nederland, geven wij echter de mogelijkheid om schermen ook in wedstrijdverband te beoefenen.

De vereniging telt ongeveer 60 leden varierend in leeftijd van 6 tot 60 jaar. In dat opzicht zijn wij een goed voorbeeld van de opmerking dat schermen een sport voor alle leeftijden is.

Onze leden komen uit de wijde omgeving van Baarn (Almere, Amersfoort, Bussum, Hilversum, Laren, Bilthoven, etc.). Deels komt dit voort uit het feit dat schermverenigingen buiten de nabijliggende grote steden Amsterdam en Utrecht dun gezaaid zijn. Anderzijds is Baarn met zijn ligging aan de A1 en A27 snel bereikbaar vanuit een groot gebied. Vanuit Bussum en Amersfoort kun je ons in gemiddeld een kwartier bereiken. Onze vaste schermlocatie in Sportcentrum “de Trits” is eenvoudig te vinden komend vanaf de A1 uit beide richtingen (zie waar en wanneer).